Kenville Kleinmoedig: De Stem van de Caribische Nederlander in het Europees Parlement

Kenville Kleinmoedig: De Stem van de Caribische Nederlander in het Europees Parlement

Kenville Kleinmoedig: De Stem van de Caribische Nederlander in het Europees Parlement

Kenville Kleinmoedig, geboren en getogen op Curaçao, staat op het punt geschiedenis te schrijven als de enige Caribisch-Nederlandse kandidaat die deelneemt aan de Europese Parlementsverkiezingen. Met zijn boodschap 'Europa is er ook voor ons' wil hij het belang van de Caribische Nederlandse eilanden naar voren brengen in zowel Den Haag als Brussel. Kleinmoedig is vastbesloten om de stem van deze vaak vergeten gemeenschappen te laten horen, en hoopt met zijn campagne meer bewustzijn te creëren over de invloed van de Europese Unie op het dagelijks leven van de eilandbewoners.

Van Curaçao naar Europa

Kleinmoedig groeide op met een sterke band met zijn geboorte-eiland Curaçao. Zijn betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en zijn passie voor politiek werden verder ontwikkeld tijdens zijn studietijd in Rotterdam. Hij was actief in de studentenpolitiek en diende als voorzitter van de medezeggenschapsraad van de Hogeschool Rotterdam. Deze periode leerde hem veel over het belang van participatie en vertegenwoordiging, iets wat hij meeneemt in zijn huidige politieke ambities.

Zijn interesse in Europese politiek werd verder aangewakkerd door zijn masteropleiding in European Governance. Tijdens deze studie ontdekte hij de directe impact van EU-besluiten op de Caribische eilanden. Hij begreep al snel dat de Europese Unie niet alleen van invloed is op het Europese vasteland, maar ook op afgelegen gebieden zoals de Caribische Nederlanden. Dit besef motiveerde hem om zich kandidaat te stellen voor het Europees Parlement, in de hoop de behoeften en wensen van zijn gemeenschap te kunnen vertegenwoordigen op een internationaal podium.

Europese Invloed op de Caribische Eilanden

Kleinmoedig benadrukt dat de Europese Unie een aanzienlijke invloed heeft op het dagelijks leven van de inwoners van de Caribische Nederlanden. Hij wijst op diverse voordelen die de EU biedt, zoals infrastructuurprojecten, programma's voor zonne-energie en steun bij vaccinatiecampagnes. Deze initiatieven hebben een directe impact op de levenskwaliteit en de economische ontwikkeling van de eilanden.

Tijdens zijn campagne reisde Kleinmoedig naar Bonaire, waar hij in gesprek ging met verschillende organisaties, waaronder STINAPA en Jong Bonaire. Deze ontmoetingen versterkten zijn overtuiging dat de EU een grotere rol kan spelen in de ondersteuning van lokale gemeenschappen. Hij ziet tal van mogelijkheden voor samenwerking en verdere ontwikkeling, mits de juiste inzichten en middelen worden toegepast.

Bewustwording Creëren

Een belangrijk aspect van Kleinmoedig's boodschap is het creëren van bewustwording over de invloed van de EU onder de inwoners van de Caribische Nederlanden. Veel bewoners zijn zich er niet van bewust hoe beslissingen in Brussel hun dagelijkse leven beïnvloeden. Kleinmoedig wil deze informatiekloof dichten en ervoor zorgen dat de eilandbewoners beter begrijpen welke voordelen en kansen de EU kan bieden. Hij is vastbesloten om de inwoners actief te betrekken bij het Europese besluitvormingsproces en ervoor te zorgen dat hun stem gehoord wordt.

Tegelijkertijd benadrukt hij het belang van stemmen bij de Europese Parlementsverkiezingen. Hij hoopt op voldoende voorkeursstemmen te kunnen rekenen tijdens de verkiezingen op 6 juni, zodat hij daadwerkelijk een verschil kan maken.

Op Weg Naar de Verkiezingen

De weg naar de verkiezingen is een uitdagende, maar Kleinmoedig is vastberaden en optimistisch. Hij gelooft sterk in zijn boodschap en in de kracht van samenwerking. Door zijn persoonlijke betrokkenheid en passie voor zijn gemeenschap heeft hij al veel steun gekregen. Elke ontmoeting, elk gesprek en elke nieuwe connectie heeft hem gesterkt in zijn overtuiging dat hij de juiste persoon is om de belangen van de Caribische Nederlanden in het Europees Parlement te behartigen.

Met de verkiezingen in het vooruitzicht blijft Kleinmoedig zich inzetten om zijn boodschap zo breed mogelijk te verspreiden. Hij roept alle kiezers op om hun stem uit te brengen en zich te laten horen. “Europa is er ook voor ons”, zegt hij, en hij wil er alles aan doen om dit in de praktijk te brengen.

Schrijf een reactie