Prestaties

Nationaal

Wat betreft titels is Ajax de meest succesvolle voetbalclub van Nederland. Sinds haar oprichting in 1900 heeft de club al 33 landstitels in de eredivisie veroverd. De tweede plek gaat naar PSV met 22 landstitelsFeyenoord_tegen_Ajax_1-0._Nummer_26_Israel_in_duel_met_Cruyff en op de derde plaats staat Feyenoord met 14 titels. Het laatste seizoen waarin Ajax de landstitel heeft veroverd is het seizoen 2013-2014. Dat was de vierde titel op rij die ze wonnen. Ajax heeft ook de KNVB Beker het vaakst in ontvangst mogen nemen, namelijk 18 maal. Hiervan was de laatste keer in het seizoen 2009-2010, toen Ajax Feyenoord versloeg. Naast de landstitel en de KNVB Beker is er in Nederland ook nog de Johan Cruijff Schaal te winnen. De Schaal wordt uitgereikt aan de winnaar van het duel tussen de landskampioen en de winnaar van de KNVB Beker. Ajax heeft deze trofee inmiddels al acht keer gewonnen, voor het laatst in 2013. Alleen PSV wist de Schaal vaker te bemachtigen, namelijk 10 keer.

Internationaal

Ook buiten Nederland heeft Ajax al veel gepresteerd. Het meest eervolle van deze prestaties is het winnen van de Wereldbeker. Dit is Ajax al twee keer gelukt: in 1972 en 1995. Daarbij heeft Ajax al vier keer de Champions League (ook wel bekend als de Europacup I) en een keer de Europacup II gewonnen. Ook de UEFA Cup en de UEFA Super Cup werden gewonnen, respectievelijk één en drie keer. De International Football Cup, die is opgegaan in de voorrondes van de UEFA Europa League, is twee keer gewonnen.

Ranglijsten

Bij elkaar heeft Ajax dus heel veel prijzen binnen weten te halen, maar ook op de ranglijsten scoort de club goed. Op de UEFA ranglijst, een lijst voor Europese clubs gebaseerd op prestaties in de Champions League en Europa League, staat Ajax ook op een mooie plaats: nummer 29. Op deze manier heeft Ajax de afgelopen decennia een internationale bekendheid verworven op het gebied van professioneel voetbal.