Het Team van Nu

De Elf van Ajax

Ajax heeft in het verleden veel beroemde spelers gekend, maar ook het huidige team doet het goed. Dit seizoen doen ze weer mee in de top en maken ze nog kans op de titel. Topspelers in de huidige Elf zijn bijvoorbeeld doelman Jasper Cillessen, die ook meespeelt in het Nederlands Elftal, en captain Davy Klaassen. Cillessen is al sinds 2011 een speler bij Ajax en wordt gezien als de beste keeper van Nederland op dit moment. Aanvoerder Klaassen is sinds 2011 middenvelder bij de Amsterdamse club. Ook Klaassen speelt in het Nederlands Elftal.

In het huidige team is ook de Deen Viktor Fischer een bekende spelers. De linksbuiten maakte zijn debuut in 2012 tegen PSV in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Bij deze wedstrijd maakte een landgenoot van hem, Lasse Schöne, ook zijn debuut. Schöne is rechtsbuiten bij Ajax, maar om de zoveel wedstrijden wordt hij ook nog wel eens op het middenveld gezet.

De huidige topscorer, Anwar El Ghazi, is ook een rechtsbuiten. El Ghazi speelt pas mee met het eerste sinds het seizoen 2014/2015 en is daarmee één van de nieuwere spelers bij Ajax. Net als Cillessen en Klaassen komt ook El Ghazi uit voor Nederland bij interlands.

De Coach

Na eerst jeugdtrainer te zijn geweest bij Ajax, is Frank de Boer sinds 2010 coach van het eerste elftal. Frank de Boer was zelf ook speler geweest bij Ajax in de jaren ’90 en had daar een succesvolle FrankBoercarrière. Als coach van Ajax lukte het De Boer, die ook Assistent Bondscoach is geweest, om 4 van de 5 seizoenen landskampioen te worden met zijn team: alleen in 2015 haalde Ajax de eerste plaats niet en moest het genoegen nemen met een tweede plaats. Daarnaast heeft het elftal onder De Boer twee keer de KNVB Beker gewonnen en drie keer de Johan Cruijff schaal. De Boers contract loopt tot 2017.