Sponsors van Ajax

Aegon

Zes en een half jaar lang, van 2008 tot eind 2014, was de pensioen- en levensverzekeraar Aegon de hoofdsponsor. Jaarlijks ondersteunden zij de club met een bedrag tussen de tien en twaalf miljoen euro. Op 31 december 2014 droeg het van origine Nederlandse bedrijf haar taken als hoofdsponsor over aan Ziggo. Het blijft echter wel een gewone sponsor van de club.

Ziggo

Sinds 1 januari 2015 is het kabel- en mediabedrijf Ziggo de hoofdsponsor van Ajax. Het logo van de provider, die ruim vier miljoen huishoudens voorziet van televisie, internetverbinding of een telefoonverbinding, is onder meer op de shirts en trainingspakken van Ajax 1 en Jong Ajax te zien.

De overeenkomst tussen Ziggo en Ajax loopt tot en met 30 juni 2019. Tot dan levert het contract jaarlijks minimaal acht miljoen euro op voor de voetbalclub.

Adidas

Waar Ziggo zorgt voor het logo op de shirtjes, daar zorgt Adidas voor de shirtjes zelf. Het wereldbekende Duitse sportk1024px-Adidas_Logo.svgledingbedrijf is al sinds 2001 een grote sponsor van Ajax. Adidas sponsort tientallen clubs. Dit zijn niet alleen voetbalclubs, maar ook andere takken van sport zoals hockey, rugby en wielrennen.

Andere Sponsors

Naast hoofdsponsor Ziggo zijn er nog vele andere sponsors zoals Aegon die allemaal hun steentje bijdragen aan de club. Zo steunen zowel het schoonmaakbedrijf CSU en het horlogemerk Hublot de club en rijden alle Ajacieden dankzij een contract met Mercedes sinds 2009 in een Mercedes-Benz. Op eenzelfde manier voorziet het kledingbedrijf Oger de spelers elk seizoen weer van een mooi clubkostuum.

Partners

Ajax heeft afgezien van de sponsors ook een paar partners. Op dezelfde datum dat Ziggo hoofdsponsor werd van Ajax, werd de bank ABN AMRO hoofdpartner van de club. Het logo van ABN AMRO is tot 30 juni 2018 te zien op de shirts van de jeugdteams, het dameselftal en de zaterdagamateurs.